Ny i jollegruppen

Som ny seiler, seilemamma eller seilepappa er det mye nytt en må ta inn over seg. Vi skal forsøke å dekke de vanligste spørsmål i denne artikkelen.


Hjelp, mitt barn vil begynne å seile. Hva gjør jeg nå?

Det første du kan gjøre er å ta kontakt med en av trenerene for h.h.v brett rekrutt eller optimist rekrutt. Per i dag har vi treninger tre dager i uken. For barn i alderen 7-12 år har vi trening for Optimist rekrutt hver mandag 17:30-20:00, mens eldre barn og ungdomer gjerne begynner på Brett. Rekruttene på brett trener hver tirsdag 17:30-20:00. Med tiden vil vi jobbe for å få på plass treningstider for flere klasser. Men enn så lenge får det holde med disse to.

Etter hvert som ferdighetene og etusiasmen vokser åpner det seg muligheter til å delta på treninger flere dager i uken.


Første gang på trening. Hva trenger vi å ta med oss?

Åsane Seilforening har som mål å holde inngangsterskelen så lav som mulig. Derfor stiller vi med både båter og brett, samt rikelig med våtdrakter til utlån. Så alt du trenger å ta med deg er deg selv, varmt skiftetøy en voksen, og en seilervest. Det er ikke sikkert du får bruk for skiftetøyet. Men det er veldig godt å ha, skulle du bli kald. Begynner vi å fryse er det ingenting som er gøy. Og er det ikke gøy, er det mye mer krevende å ta til seg ny kunskap.

Transporten ut til Storøen går fra h.h.v. Våganeset og Njord kajakk og roklubb mandag-onsdag klokken 17:30. Bare pass på at du kommer deg med på riktig dag for dine treninger. Det er ikke gøy å stå igjen alene mens de viderekommende er ute på Byfjorden og øver på åpent farvann med sjø og fri vind. Retur går ca kl 20:00, alt avhengig av hvor flinke vi er til å stelle utstyr og rydde etter oss.


Dette var gøy. Hvordan melder vi oss inn i Åsane Seilforening?

 

Nå begyner vi å få dreisen på uketreningene. Hva er neste steg?

Etterhvert som lidenskapen for seilingen tar tak i både seilere og foreldre begynner trangen til å komme seg ut og treffe andre seilere fra andre foreninger, og andre steder i landet å melde seg. Åsane Seilforening vil jobbe for at flest mulig kommer seg ut og får oppleve den gode stemningen og det gode miljøet som møter oss når vi er på tur. Vi legger ned litt tid og krefter på å koordinere transport av både utstyr og seilere foran de ulike arrangementene i kretsen.

Blir en skikkelig bitt av basillen, begynner en kanskje å delta på regattaer og samlinger rundt om ellers i landet. Da er det godt å ha noen erfarne seilerforeldre å støtte seg på de første turene.