Sesongen for Optimistene er i gang.

 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Det er knapt nok dagslys lenge nok til at vi kan oppholde oss ute. Det er snø på toppene, og det er is på fjorden i Eidsvåg. Men det stopper ikke de ivrigste fra å begynne så smått med en ny sesong. Det blir korte økter denne første tiden, men de som er med får igjen for innsatsen når kveldene blir lange og lyse etter påsken.
Mandagene 2018 hører til Optimistene. Både rekrutt og viderekommende samles på Storøen hvor de vil ha sine individuelle briefinger og treningsopplegg. Men siden de er så tett på hverandre vil det være enkelt å kombinere og dele opp i flere grupper alt avhengig av hva som faller seg naturlig fra gang til gang. Målet er at vi skal ha et tilbud til alle nivåer på mandagene og en ekstratrening for de som skal seile Optimist B og etter hvert også A på tirsdagene. Det betyr vi vil få opp mot 25 optimistseilere på kaien etter hvert som flere kommer ut av vinterdvalen. Og enda flere i mai når vi får en ny kontingent med rekrutter inn til seilforeningen. Det kommer til å by på sine utfordringer å ha så mange seilere med et så vidt spenn i alder og erfaring på Storøen. Men vi tror at det er flere fordeler enn ulemper å la rekrutter og viderekommende på ulike nivåer samles på øyen på denne måten. Selv om de ulike gruppene har hver sine treningsopplegg, og vil være på hver sin kant av fjorden, så ligger det mye inspirasjon i å se på noen som mestrer båten. Om så kun når de passerer hverandre på vei inn eller ut fra kaianlegget. Og noen ganger kan det være enklere å la rekruttene se på en erfaren seiler enn å forklare oppgavene og teknikkene med ord. Det er så absolutt ikke en fremmed tanke å låne en seiler fra gruppen med viderekommende inn til rekruttene for å vise litt hvordan de skal ta et slag, eller hvordan en skal sitte i båten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..